Αποτελέσματα Διαγωνισμού

You are here

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία αξιολόγησης των προτάσεων για τη Διαστημική Αποστολή Blue Origin που θα γίνει εντός του 2022. Παρουσιάζονται οι 4 καλύτερες εργασίες. Όπως μπορεί να δει κανείς από τις βαθμολογίες των κριτών, η ανάδειξη της πρότασης που θα χρηματοδοτηθεί (8000 ευρώ θα καλύψουν το κόστος της αποστολής και 2000ευρώ θα δοθούν για την κατασκευή του πειράματος) ήταν εξαιρετικά δύσκολη διαδικασία. Στον πίνακα που ακολουθεί μπορείτε να δείτε τις συγκεντρωτικές βαθμολογίες ανά κατηγορία αλλά και τις εργασίες που διακρίθηκαν.

ΕΡΓΑΣΙΑ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΠΡΟΣΤΙΘΕΜΕΝΗ ΑΞΙΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΣΧΕΔΙΟ ΣΥΝΟΛΟ
O σταφυλόκοκκος σε συνθήκες μικροβαρύτητας 159 166 323 179 827
Διήθηση του νερού σε συνθήκες μικροβαρύτητας 164 165 318 175 822
Αυτογενής διατήρηση πίεσης σε διαστημόπλοια 163 164 318 176 821
Στοχαστές 162 167 319 171 819

 

Όλες οι μαθητικές ομάδες θα λάβουν τις τελικές τους βαθμολογίες και τα σχόλια των κριτών στην διεύθυνση που έχουν δηλώσει κατά την ηλεκτρονική υποβολή.

Η επιτροπή και οι διοργανωτές θέλουν να συγχαρούν όλους τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς που κάτω από τις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες που βιώσαμε (και βιώνουμε) κατάφεραν να καταθέσουν εξαιρετικές ιδέες και προτάσεις. Για να τιμήσει την μοναδική αυτή προσπάθεια των σχολικών κοινοτήτων η Ένωση Ελλήνων Φυσικών προτίθεται να διοργανώσει:

Α) Εκδήλωση – Παρουσίαση των 4 καλύτερων εργασιών στο πλαίσιο της εκδήλωσης Η ΦΥΣΙΚΗ ΜΑΓΕΥΕΙ στις 17 Δεκεμβρίου 2021. Οι μαθητικές ομάδες θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τις εργασίες τους στο κοινό. Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν και οι αποστολές που έχουν ήδη πραγματοποιηθεί.

Β) Καλοκαιρινό Σχολείο με τίτλο ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΕΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ όπου οι μαθητές των επιλεγμένων εργασιών θα προσκληθούν να συμμετέχουν και να συνεργαστούν με την επιστημονική ομάδα του διαγωνισμού για τον σχεδιασμό μελλοντικών αποστολών. Το σχολείο θα περιλαμβάνει διαλέξεις αλλά και πολλά διαδραστικά εργαστήρια και κατασκευές ώστε να βοηθήσει τους μαθητές να κατανοήσουν βαθύτερα τον μοναδικό κόσμο της διαστημικής εξερεύνησης. Το Καλοκαιρινό Σχολείο θα έχει συνολική διάρκεια 5 ημέρες και θα λάβει χώρα τον Ιούλιο του 2022.

nike zoom pegasus turbo blackened blue eyes | Jordan 1 Mid | 001 Release Date - SBD - 400 DZ4509 - Check Out the Nike Zoom Fly 5 - Black 429659 , Nike Zoom Kobe 6 'Duke' Varsity Royal White

.
.

DISCLAIMER

Η δράση υλοποιείται από την ΕΕΦ με την υποστήριξη του Οργανισμού Ανοικτών Τεχνολογιών ΕΕΛΛΑΚ ως Εθνικού Σημείου Επαφής της Ευρωπαϊκής Εκπαιδευτικής Κοινότητας Scientix (http://scientix.eu/) και του μεγάλου Ευρωπαϊκού Έργου Reflecting for Change (https://reflecting4change.eu/).

 

        

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ